Cursus moulage basis

Duur: vier lessen van 5 uur

Tijdstip: zaterdag 10.00-15.00

Toelatingseisen: geen

Aanvang: vanaf september 2024

Interval: eenmaal per één of twee weken

Groepsgrootte: 5-9 personen

Over de cursus

Moulage is een techniek waarbij driedimensionaal gewerkt wordt. Ontwerp en patroon komen tegelijk tot stand. Moulage geeft de vrijheid om driedimensionaal/visueel te ontwerpen, zodat je direct ziet wat er met het silhouet/ontwerp gebeurt. Het is een constructie techniek die tot aan de dag van vandaag in veel couture huizen gebruikt wordt.
Daarnaast kiest de stof zijn eigen weg en ontstaan er onverwachte vormen die je niet van tevoren kan bedenken of kan verkrijgen door plat (2D) tekenen.

In de basiscursus moulage wordt ingegaan op de basistechnieken van moulage, volgens de methode “Moulage, Kunst en Vakmanschap in Modevormgeving” van Annette Duburg en Rixt van der Tol.
Het programma bestaat o.a. uit het prepareren van de paspop, verschillende roksilhouetten, een grondpatroon voor een lijfje, een korset met baleinen, het maken van een moulage-arm en diverse mouwmodellen.

Francis Ames

Francis Ames, afgestudeerd aan ARTEZ, Hoge school voor de kunsten in Arnhem, is werkzaam als moulage docent en daarnaast als freelance designer.
“Als ik begin met ontwerpen richt ik mij eerst op de vorm van de kleding, omdat dat voor mij het belangrijkste uitgangspunt is. Vorm is mijn houvast, de rest ontwikkelt zich daar omheen. Een ontwerp van mijn hand zou ik beschrijven als speels en uitgesproken met oog voor detail.”

Kosten van deze cursus 2024 (exclusief materiaalkosten)

Lesgeld: € 305,-

Meld je nu aan