Masterclass couture bustier

Duur: 6 uur

Tijdstip: van 10:00-16:00 uur, inclusief lunch

Toelatingseisen: ruime naaiervaring

Aanvang: bij voldoende aanmeldingen

Groepsgrootte: 6-10 personen

Over de cursus

Volg de stappen in het spoor van Dior en Balmain en vorm je eigen bustier op maat.

De bustier is hét couture basisstuk waarmee je als ontwerper de schoonheid en elegantie van de strapless halslijn kan laten zien.

Je mouleert de buitenste laag stof over het binnenlijfje waardoor er een stevige constructie ontstaat. Op deze manier geef je het kledingstuk van binnenuit vorm. Een stevige foundation met baleinen nodigt uit om sculpturale of gedrapeerde vormen te scheppen. 

In deze masterclass verkennen we deze uitdagende technieken van moulage en vormgeving.
Hierbij onderzoeken we de volgende thema’s:

• Wat is de techniek om een juiste basis voor een bustier te maken?
• Hoe kun je deze basis bustier aanpassen naar eigen ontwerp en wensen?
• Welke materialen gebruik je om je bustier de juiste stevigheid te geven?

De Masterclass wordt afgesloten met het bespreken van de ontwerpen die zijn ontstaan. Je gaat naar huis met een door jezelf gemouleerde bustier die klaar is om uitgevoerd te worden. Deze bustier vormt een stevige basis en kan steeds weer worden toegepast, van een luxe top tot avondjurk en bruidsjapon.
Na deelname aan deze Masterclass heb je voldoende ervaring om zelfstandig thuis op deze basis je ontwerpen verder te ontwikkelen.

De Masterclass wordt gegeven door Rianne van der Steen. Na haar opleiding werkte zij bij verschillende iconische mode-ontwerpers, zoals Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Isabell Kristensen, Robert Cary-Williams, Bruce Oldfield en bij Nederlandse labels als Cora Kemperman en The People of the Labyrinths.
Zij is als modevormgever in het bijzonder bezig met de technische constructie van kleding en heeft als docent veel ervaring in het overbrengen van het hoe en wat van deze technieken aan geïnteresseerde mode-makers.
Zij heeft haar eigen mode-atelier Rianne van der Steen Couture en ontwikkelt op dit moment een capsule collectie die haar visie op het modemaken weerspiegelt.

Kosten van deze cursus 2022-2023 (exclusief materiaalkosten)

Lesgeld: € 180,-

Studenten van Modevakopleiding HJS
krijgen €20,- korting

Meld je nu aan