Masterclass passementen

Duur: 3 uur

Toelatingseisen: geen

Aanvang: bij voldoende aanmeldingen plannen we een nieuwe groep in

Groepsgrootte: 6-8 personen

Over de cursus

In de huidige mode en bij historische kostuums wordt veel gebruik gemaakt van passementen. Bijzondere koorden en band worden verwerkt als versiering op verschillende kledingstukken of als sluitingen.
Wil je ook kennismaken met de toepassingen van sierkoord en band op stof? En wil je leren hoe je zelf mooie sluitingen kan maken van passementen? Laat je dan inspireren door de mogelijkheden!

Tijdens deze workshop leer je hoe je koord en band op stof kunt bevestigen, je leert daarbij de kneepjes van een mooie aan- of afhechting. Je maakt kennis met verschillende manieren om een patroon op de stof over te kunnen brengen. En je maakt een losse sluiting. Daarbij kun je experimenteren met verschillende soorten band en koord. 

Deze masterclass wordt gegeven door Marjolein van der Heide. In 2014 heeft Marjolein de Mastering opleiding Broderie d’art niveau 1 en niveau 2 afgerond. Daarnaast is zij geschoold in Broderie d’art bij Ecole Lesage in Parijs. Na het afronden van de opleiding heeft ze borduurervaring opgedaan in het Atelier van Saskia ter Welle.
Vanaf 2015 heeft Marjolein workshops gegeven in diverse Nederlandse musea en bij Modevakopleiding HJS. In het kader van de tentoonstelling van Sheila Hicks in het TextielMuseum in Tilburg heeft ze in mei 2016, 3 masterclasses gegeven waarin het verwerken van passementen op stof met verschillende bevestigingstechnieken centraal stond.
Diverse Fashion designers en kunstenaars weten Marjolein inmiddels te vinden voor uiteenlopende borduuropdrachten. Zo heeft zij onder meer samengewerkt met Claes Iversen, TOS Gallery en Inderjeet Sandhu. 

De workshop is inclusief een materiaalpakket.
Zelf neem je mee:

– een stuk patroonpapier
– spelden
– naainaalden
– stofschaar en papierschaar
– potlood en papier
– centimeter
– rolletje plakband

Kosten van deze cursus 2024

Lesgeld inclusief materiaalpakket: €145,-

Studenten van Modevakopleiding HJS
krijgen €10,- korting

Meld je nu aan