Modeshows

Modeshow 2024, “MUSIC, I feel good”

Zaterdag 29 juni 2024 houden wij onze jaarlijkse modeshow. De eerste bijeenkomst voor deelnemers (cursisten en ex-cursisten) is op zaterdag 16 december van 10.00-12.00 uur.
Nadere informatie volgt.

Fashionshow “Ode to Nature”

Drie jaar lang was het niet mogelijk om een modeshow te houden, maar gelukkig pakken we op 1 juli 2023 de traditie weer op. Onze eindexamen kandidaten showen hun werkstukken en een grote groep enthousiaste (ex)studenten is aan de slag gegaan met het ontwerpen en maken van kledingstukken naar aanleiding van het overkoepelende thema “Ode to Nature”.
Kom op 1 juli om 16.00 uur of om 19.00 uur naar één van onze wervelende shows.
Tickets zijn verkrijgbaar via https://fdfarnhem.nl/programma/2023/fashion-show-modevakopleiding-hjs

Een jaarlijks evenement

In juni 2016 hebben wij voor de eerste keer een modeshow gehouden met studenten van onze coupeur/coupeuse opleiding. Eerder dat schooljaar hadden we een bezoek gebracht aan de Vlisco winkel in Helmond. Van de gekochte stoffen werden diverse kledingstukken gemaakt, wat een mooie collectie opleverde.
Door de samenwerking van onze modevakopleiding met Rijn IJssel (ROC) kregen wij de mogelijkheid om gezamenlijk onze modeshows te organiseren.
De Vlisco show werd  door publiek en deelnemers als zeer positief ervaren, zodat we al snel besloten om hier een jaarlijks evenement van te maken.

Modeshow 2019

Dit schooljaar werden we benaderd door het streekmuseum uit Lunteren met het verzoek een kledingcollectie te maken geïnspireerd op de Veluwse dracht. De bedoeling was om een hedendaagse vertaling te maken van de Veluwse dracht zodat hiermee in het voorjaar van 2020 een expositie kan worden ingericht bij de opening van een nieuwe vleugel van het museum.
Al snel werd besloten de uitdaging aan te gaan en deze te combineren met de modeshow.
De show werd dit jaar gehouden in de hal van het Arnhemse stadhuis.

Naast de thema show toonden de studenten  van de coupeur opleiding een selectie van de jaaropdrachten.
Bij deze show werd ook de samenwerking met Rijn IJssel geïntensiveerd. Een groep studenten van de opleiding Urban Dance opende op spectaculaire wijze de thema show en showde een selectie tassen uit onze cursus tassen maken.
Een aantal studenten van de coupeuse opleiding een samenwerking aangegaan met studenten van de opleiding Make-up & Hair artist, wat een grote meerwaarde oplevert voor beide partijen.
Daarnaast toonde Marjolein van der Heide (ex student Modevakopleiding HJS) haar collectie Broderie d’Art.

Modeshow 2018

Het jaar van het 25 jarig jubileum van Modevakopleiding HJS!
Het thema werd dus feestkleding. De modeshow werd gehouden in het leegstaande gebouw van V&D in Arnhem.

Naast de thema collectie showden de studenten een selectie van de jaaropdrachten en de collectie van Wintervacht.
Als afsluiting toonde Herna Dronkelaar haar collectie bruidskleding.

Modeshow 2017

De tweede modeshow met als thema “de Stijl” in de Rozet in Arnhem.

Vanwege het 100 jarig bestaan van de kunststroming “de Stijl” hebben we dit als uitgangspunt gekozen voor de gezamenlijke collectie. Natuurlijk werd er ook weer een selectie van de jaaropdrachten getoond en showden een aantal (ex) studenten een eigen collectie.
Carolien Beekman: Caroline Fashion
Patrick Sneijders: Faced
Wintervacht
Fabian Boon: Historische kostuums
Desirée: Historische kostuums.

Modeshow 2016

Onze eerste show met als thema “Vlisco” in een fabriekshal op het IPKW terrein in Arnhem.

Studenten van de coupeur opleiding showden een selectie van de jaaropdrachten van de opleiding en maakten een gezamenlijke collectie van kleding vervaardigd met Vlisco stoffen uit Helmond.Monique Helmstrijd, afgestudeerd coupeuse, was in 2016 “Knipster” van het jaar geworden (een wedstrijd van het patronentijdschrift Knipmode waarbij de deelnemers een aantal outfits moesten ontwerpen en naaien).
Tijdens de modeshow heeft Monique haar Knipster collectie geshowd.