Eigen bedrijf gestart

Couture kleding maken, dat wilde ik altijd al graag doen.
Daarom wilde ik ook een goede opleiding volgen, verzorgd door mensen die met veel plezier het vak kunnen uitdragen.
Dit heb ik gedaan bij Hermsen, Janssen & Schuurman: coupeuse (3 jaar), daarna het jaar voor gevorderden, modetekenen (3 jaar), moulage, en nog diverse andere korte cursussen. Je leert natuurlijk zelf veel in de praktijk, maar een goede opleiding is wat mij betreft zeker een must.

Een grote liefde voor het vak, het creatief bezig zijn én het met mensen omgaan heeft mij doen besluiten mijn eigen bedrijf te starten.
Ik ben nu gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van bruids- en maatkleding.
Mijn filosofie is dat iedereen er mooi uit kan zien, of je nu een maatje meer hebt of superslank bent. En ik wil daar graag op kledinggebied mijn bijdrage aan leveren.

Hoe werk ik nu?
Met een klant worden alle wensen doorgesproken. Daarna worden er patronen op maat gemaakt. Dit kan via een berekend maatsysteem (op papier) of via de moulagetechniek (direct op het lichaam).
Dan worden er proefmodellen gemaakt van katoen. Pas als de proefmodellen goed zijn, ga ik met de werkelijke stof aan de slag.
Er gaat zodoende een heel proces aan vooraf voordat een kledingstuk klaar is. Maar voor mij telt niet de hoeveelheid tijd die iets kost, maar wel of de klant zeer tevreden naar huis gaat.

Voor meer info: www.ange-couture.nl

Ans Gerritse
Arnhem