Er is een wereld voor me opengegaan

Door de coupeuse-opleiding is er een wereld voor me opengegaan. Al jaren was ik achter de naaimachine aan het ‘doe-het-zelven’ en met een abonnement op de Knipmode kwam ik best een eind, maar ik wilde meer.
Omdat ik klein ben, passen kleren uit de winkel en ook van kant-en-klare patronen niet altijd. Bovendien wil ik de modellen maken die ik in mijn hoofd heb en die wijken wel eens af van wat te krijgen is.

In deze opleiding kwam ik helemaal aan mijn trekken. De lessen waren goed opgebouwd, inspirerend én gezellig. Ik heb in drie jaar tijd zoveel geleerd en zo veel inzicht gekregen in patronen en naaitechnieken, dat ik het bijna niet kan benoemen. Het meest bijzondere vind ik wel, dat ik nu een idee of een plaatje van een kledingstuk kan omzetten in een compleet patroon op maat. En dat kan ik dan nog professioneel naaien ook. Tevoren had ik dat niet voor mogelijk gehouden.

Deze ontwikkeling begon in het eerste jaar met rokken, broeken en jurken. In de jaren daarna kwamen daar mantels en colberts bij, met alle mogelijke soorten kragen en zakken. Ook leerde ik leuke maatkleding voor kinderen te maken. En mijn man hield aan mijn opleiding een zeer persoonlijk getint winterjack, overhemd en broek over.

Nu ik mijn diploma heb, wil ik mogelijkheden zoeken om als ‘modemaakster’ verder te gaan. Samen met een vriendin, die dit diploma al eerder haalde, maak ik plannen voor de toekomst: een eigen collectie, maatkleding of lesgeven. Of misschien van alles wat. Wie weet welke nieuwe werelden er nog zijn…