Lesgeven met hart en ziel

Momenteel volg ik de cursus coupeuse (2e jaar). In 2003 heb ik de “lockcursus” gevolgd en vrijwel onmiddellijk daarna de “lingeriecursus” en “hoeden maken”. Telkens zag ik dan al die mooie kledingstukken hangen waardoor het ging kriebelen. Pas 6 jaar later was ik eindelijk zo ver om mij in te schrijven voor de “coupeuse” opleiding. Nu zou ik willen dat ik het eerder had gedaan!

Wat mij het meest opvalt, en dat is in iedere cursus zo geweest, is de onvermoeibare inzet van de leerkrachten. Ik kan oprecht zeggen dat ze met hart en ziel lesgeven. Niets is te veel, je mag (bijna) alles vragen en wanneer je ook komt en wat er ook is… er is altijd een glimlach op hun gezicht. Voor mij heeft dat een uitermate positieve uitwerking.

De leukste ontdekking was wel het feit te beseffen dat door het berekenen van een aantal getallen volgens een bepaalde formule punten ontstaan die uitgezet dienen te worden. Deze punten verbind je door lijnen met elkaar en zo ontstaat er een patroon wat uiteindelijk in een kledingstuk resulteert.

Een andere ontdekking is dat ik nu door het volgen van de opleiding ieder bestaand patroon (Burda/Butterick/Vogue/Simplicity/ Knipmode enz…) naar believen kan veranderen en/of aanpassen in een door mij gewenste vorm/model.

Ook prettig om te beseffen is, dat het ontwerp/idee dat ik in mijn hoofd bedacht heb, door mij geschetst, berekend, getekend, uitgewerkt, geknipt en genaaid, door mij gemaakt kan worden. Ik kan niet anders zeggen… dat geeft een fantastisch gevoel. En als dan het eindresultaat ook nog eens als gegoten zit… is het pas echt kicken!!!