Tassencursus

Ik heb in de cursus “tassen maken” precies gevonden wat ik zocht: Creatief bezig zijn/ leren werken met verschillende materialen zoals leer, plastic, stof en accessoires met als resultaat een paar mooie tassen waarvan ik nu al veel gebruik maak.
In de eerste les een oud schoudertasje opgevrolijkt voor mijn dochter. Hierbij zie je gelijk hoe een tas in elkaar kan zitten. Daarna enthousiast aan een eigen ontwerp begonnen. Veel geleerd door het patroon, met hulp van Marianne, te tekenen. Ook over hoe het materiaal te verwerken en toe te passen. Echt een leuke, functionele tas voor het werk geworden.
Je doet ook ideeën op bij de mede cursisten want ieder maakt zijn eigen ontwerp en werkt met andere materialen. Hoeveel tassen je maakt bepaal je zelf. Ik vond het prettig om er ook thuis aan te werken, je hebt natuurlijk sneller een eindresultaat maar loopt ook eerder tegen vragen aan.
Het leukste aan het maken van tassen is voor mij wel dat je vanaf het begin (het ontwerp, de materiaalkeuze, hoe de tas op een praktische volgorde in elkaar te zetten, het toepassen van accessoires) tot aan het eind je creativiteit in “je tas” kunt stoppen.
Ik zal zeker nog meerdere tassen maken. Door alle hulp, ideeën, (schriftelijke) tips en tricks van Marianne is dit zeker mogelijk.