Zeer goede lessen en ook nog gezellig

Al sinds mijn tienerjaren wilde ik patronen kunnen tekenen, maar ik was te druk met andere dingen. Ik had al wel wat naaicursussen gevolgd, maar daar was het bij gebleven.
Een paar jaar geleden, waarin er in de winkels alleen maar skinny broeken lagen en mijn moeder, mijn zus en ik liever een iets ruimere broek aan hebben, kwam mijn wens weer terug.
Het is natuurlijk een behoorlijke zware opleiding, drie tot vier jaar en veel huiswerk, dus ik twijfelde.
Ik heb eerst een naaicursus gedaan hier op school bij Martine. Een heel goede en fijne docente. Ik heb met haar door het jaar heen en ook met een medecursist, die de coupeuse opleiding volgde, besproken of het iets zou zijn, en me uiteindelijk opgegeven.
Ik ga nu naar het derde jaar en ik vind het geweldig. Ik heb al zoveel meer geleerd dan alleen broeken te tekenen.
Ik krijg les van Karin en ze is zo geduldig en ze weet zo veel en daarnaast is ze ook nog heel gezellig en vrolijk.
Het is een opleiding, waar je echt tijd voor moet maken en hoe meer je naait en zelf je patronen tekent, hoe meer ervaring je krijgt. Dat vind ik nog wel eens lastig. Ik moet soms meerdere pasmodellen maken voordat ik het resultaat krijg dat ik graag wil. Daarbij weet Karin de oplossing, maar ik hoop, dat ik zelf ook leer de oplossing te vinden. Ik weet wel dat dat blijven proberen is en goed opletten tijdens de lessen. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd!