Cursus up-grade, up to date

Duur: één les van 2,5 uur en vier lessen van 2 uur

Tijdstippen: woensdag 19.00-21.00 uur (eerste les tot 21.30 uur)

Toelatingseisen: geen

Aanvang: bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe groep ingepland

Groepsgrootte: 6-10 personen

Over de cursus

In de cursus ‘Up-grade, up to date’ gaan we aan de slag met mooie designer kleding uit de jaren 70/80. Deze kleding is gedoneerd door mevrouw van Stuyvenberg uit Olst, waarvoor nogmaals grote dank. Het is een unieke kans om met deze pareltjes te mogen werken en de ‘ietwat’ gedateerde items Up to date te maken.

Up-grade staat voor het upcyclen, opwaarderen en hedendaags maken van deze kleding. ‘Up-grade, up to date’ is goed voor mens en milieu. De workshop bestaat uit 5 avonden waarin je je eigen ontwerp bedenkt en uitvoert onder begeleiding van Mirte Engelhard. 

Les 1 Ontwerpen 
Introductie Mirte en voorbeelden upcycled items.
Kies 1 of 2 items uit het rek en kijk wat je er allemaal mee zou kunnen doen. 
Maak hier een stappenplan en een boodschappenlijstje voor dat wat je nog nodig hebt aan stof en of fournituren.

Les 2 De schaar erin.
Tijdens deze workshop gaan we beginnen met het uitvoeren. Hoe we aan de slag gaan hangt van jou ontwerp af. Het is spannend om in zulke mooie items te knippen maar het gaat goed komen. 

Les 3 
Verder werken aan jou ‘Up-grade’ item.

Les 4 
Verder werken

Les 5 
Afronden

De docent

Mijn naam is Mirte Engelhard ik ben in 2009 afgestudeerd richting mode aan de academie ArtEZ in Arnhem. Sindsdien actief als modeontwerper van mijn eigen label ‘EngelHARD’ en eigenaar van gelijknamige winkel in het Modekwartier. 

In mijn studio ontwerp, maak en verkoop ik mijn tijdloze comfort-wear collectie ‘Engel’. Engel bestaat uit mijn eigen lievelingsitems die ik verkoop in mijn winkel deze items worden in kleine oplages lokaal geproduceerd  bij ‘Studio Ryn’. Collectie ‘HARD’ bestaat uit extravagante show pieces die ik maak voor artiesten uit verschillende disciplines. 

​Mijn kleding kent veel geometrische vouwen die doen denken aan origami, afhankelijk van het materiaal dat ik gebruik zijn de vouwen soms scherp en hoekig en soms zacht en organisch. Ik kan beeldhouwen met stoffen en werk met het lijnenspel van het lichaam. 

Ik werk veel samen en in opdracht, waardoor ik gewend ben een mix te maken met de wensen van de drager en mijn eigen ideeën en handschrift. Hiernaast doe ik ook sociale- en maatschappijkritische projecten, waarmee ik mensen verbind en verhalen vertel met mode als instrument. Re en up-cycling van kleding is iets wat ik al van kleins af aan doe en steeds vaker gebruik als onderdeel van mijn collecties. 

Benieuwd naar mijn creaties? Vind me op instagram en FB: Mirte Engelhard Fashion.

Kosten van deze cursus 2024

Lesgeld inclusief gebruik van designerkleding  €215,00

Studenten van Modevakopleiding HJS
krijgen €10,- korting

Meld je nu aan